top of page

BORSALARDA BEKLENTÄ°LER



BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 46,64 puan azalışla 7690'da kapadı. Toplam işlem hacmi 146,9 milyar TL.


Bankacılık yüzde 1,70 artı, holding yüzde 0,65 ekside kapattı. Sektör endekslerinden en çok kazandıran yüzde 2,15 ile iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 3,88 ile sigorta oldu.


ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" beklentileri olsa da küresel pay piyasalarında ekonomik aktiviteye yönelik endişeler güçlü. Resesyon ihtimali hala masada ve buna karşılık enflasyon da hala hedeflenen düzeyin oldukça üzerinde. Bu da tahvil piyasalarında satış baskısını devam ettiriyor.


Bugün beklentinin üstünde gelen ABD perakende satışlar verisi sonrasında ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinde faiz yüzde 4,27 ile 24 Ekim'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Veri, talep enflasyonunu desteklediği için resesyon beklentilerini öteledi.


Yoğun makroekonomik veri takvimi varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olmaya devam edecek görünüyor.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana yükseltildiğini açıkladı. Açıklamada, seçimler sonrasında hükümetin ortodoks politikaların uygulanmasına yönelik attığı adımların, Türk bankalarının faaliyet ortamını destekleyici yönde olduğunu kaydetti.


Yarın takip edilecek veriler;

Yurt içinde özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ve konut fiyat endeksi verileri olacak.

Yurt dışında ise İngiltere'de enflasyon, Avro Bölgesi'nde büyüme ve sanayi üretimi, ABD'de inşaat izinleri ve sanayi üretimi verileri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanaklarını izleyeceğiz.


Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.800 ve 7.900 seviyeleri direnç, 7.600 ve 7.500 puan destek konumunda diyebiliriz.


Tuğba Türkmen

Varlık Yönetimi ve Finansal Danışmanlık

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page